Om oss

Fakta

– Etablert i 1951 som Egil Warvik Mekaniske Verksted
– Omdannet til Warvik Mek. Verksted AS i 1989
– Omsetning i 2012 var på 13,1 millioner norske kroner.
– Antall ansatte er 9 personer

Firmaet eies idag av Egil Magne Warvik (45%), Deep C Invest (45%) og Trond Hoem (10%).

 

bilde

 

Historie

Egil Marius Grimsmo Warvik, 5. generasjons smed, derav navnet Grimsmo. Utdannet maskinteknikker fra STFS i Grimstad i 1948.  Han laget sin egen dreiebenk da han gjekk ved denne skolen, som han også ble lærer på i åra etter han gjekk  der selv. For Egil var hjemplassen kjær og skapertrangen stor. Han hadde lyst til å starte egen virksomhet hjemme i Flemma. Dreiebenken tok han med på flyttelasset hjem til Flemma 1949,  og  denne var med på å danne grunnlaget for oppstarten. Det var et stort behov for mekanisering, maskinbygging og effektivisering, spesielt i sagbruk og tønnefabrikkene på Nordmøre og i Romsdal. Bare i Flemma var det på denne tiden 2 tønnefabrikker. Brødr. Endresen Tønnefabrikk og Kristian Dyrlid tønneverksted.

Omdannet til AS i 1989 og videreføres i 2. generasjon.

Bygging av maskiner, enkeltvis og i serier, samt industrimontasje og service var grunnlaget for Warvik Mek. Verksted AS.

Det er i  Møre og Romsdal  bygget opp en  betydelig industri innen prosess og bergverk som bedriften har et godt samarbeid  med.

Det er å utvikle og produsere spesialmaskiner,  maskindeler  og service for disse som dag utgjør hovedproduksjonen hos firmaet. Vi har  en dyktig stab av personer med  lange erfaring i maskinbygging, service og vedlikehold av maskiner.